Rembrandttunnel.nl
Redactie: D66 Leiden
Ontwikkeling: Fenêtre
Quality check: W3C
Contact?: E-mail
Bookmark: Klik hier!
 
 
19 september 2009 - Rembrandttunnel.nl zegt samenwerking met Provincie op

Initiatief rembrandttunnel.nl vindt dat rijk en provincie hebben gefaald met de samenwerking nu de MER tijdelijk is stopgezet en het project eerst wordt bekeken binnen een zogenaamd IBHR traject. De samenwerking verloopt nu uitermate slecht, er is geen inspraak meer, de inzage is ver onder de maat en van onze expertise wordt geen gebruik meer gemaakt. We trekken hieruit onze conclusies en werken niet meer mee aan de farce. Het bijbehorende persbericht staat onderaan dit bericht.

Tijdens de laatste 2 meetings met de Provincie werd al snel duidelijk dat er tijdens het IHBR traject van inspraak en inzage geen sprake meer is. Dit heeft geleid tot de volgende officiele vraag van ons:

5. Is het mogelijk om meer inzicht te krijgen in de ontwerpschetsen zodat we een beter beeld krijgen in wat er wordt onderzocht?

Antwoord: Het projectteam van de Integrale Benadering Holland Rijnland (IBHR) heeft aangegeven dat zij bereid zijn om een toelichting te geven over het proces van de Verkenning en hoe het onderzoek wordt uitgevoerd. De verwachting is dat deze bijeenkomst de tweede helft van augustus/begin september zal plaatsvinden. Zodra de datum bekend is ontvangt u hiervoor een uitnodiging van ons.

Helaas: de daarop volgende meeting was zeer teleurstellend. Daarnaast werd er ook nog informatie achtergehouden. Zie ook artikel Leidsch Dagblad waarin ook een link staat naar een presentatie waar veel meer instond dan burgers, raad en provinciale commissie voor ogen kregen: is dit geen achterhouden van informatie?

Dit alles leidt ook bij ons tot een harde beslissing: we trekken ons terug uit de inspraakprocedure. Dit   Persbericht terugtrekking overleg provincie defini is inmiddels verstuurd naar de pers en alle betrokkenen.

Enkele aanvullende documenten
Verslag bijeenkomst Idee├źngroep 24 juni 2009
PZH presentatie Ideeengroep 16 september 2009
De presentatie van IHBR volgt...Terug

Vertel een vriend(in)!
Naam: 
E-mail: 
 
Persoonlijk bericht: 


Nieuws
16-10-2009 IHBR rapport opgeleverd
Het project integrale benadering holland rijnland ...

19-09-2009 Rembrandttunnel.nl zegt samenwerking met Provincie op
Initiatief rembrandttunnel.nl vindt dat rijk en pr...

09-05-2009 Lammenschansplein wordt aangepakt
Enkele voorstellen uit het plan van afstudeerder M...

Nieuwsarchief