Rembrandttunnel.nl
Redactie: D66 Leiden
Ontwikkeling: FenĂȘtre
Quality check: W3C
Contact?: E-mail
Bookmark: Klik hier!
 
 
9 mei 2009 - Lammenschansplein wordt aangepakt

Enkele voorstellen uit het plan van afstudeerder Marco Elstgeest zijn door de Provincie overgenomen en zullen snel worden uitgevoerd. Lees wat er gaat gebeuren en hoe we hier weer zijn steentje aan hebben bijgedragen!

Januari 2009 heeft afstudeerder Marco Elstgeest een plan gepresenteerd waarmee de verkeersproblemen rond het Lammenschansplein voor een deel kunnen worden opgelost. Op basis van dit plan heeft de provincie, na een studie door experts, toegezegd de volgende zaken zo spoedig mogelijk in te zullen voeren:

  • Het tegengaan van sluipverkeer via de Corbuloweg.
  • Het veranderen van de instellingen van de verkeerslichten.
  • Het maken van twee opstelstroken voor linksaf op de Lammenschansweg en Kanaalweg.
  • Met ingang van 1 mei de spitsuursluiting voor recreatievaart voor een groot aantal bruggen in de regio Leiden verder uit te breiden.

We zijn blij verrast dat er nu eindelijk actie wordt ondernomen om dit probleem, dat al jarenlang onze mooie stad tergt, aan te pakken! Zowel lokaal als provinciaal hebben we er continu op gewezen dat er iets moet gebeuren waarbij we ook zelf met plannen en alternatieven zijn gekomen.

Zo is het leuk om te melden dat de betreffende student op dit idee gekomen is nadat het D66 dossierteam (waar het rembrandttunnel idee is ontstaan) op bezoek was bij Breijn om te praten over de rembrandttunnel en enkele korte termijn oplossingen voor verkeersproblemen in Leiden. Daarnaast heeft duo-raadslid Peter Bootsma Marco aan de diverse mensen bij de gemeente voorgesteld zodat hij snel kon opstarten met zijn idee.

Meer informatie over het plan van Marco is te vinden op www.lammenschansplein.nl.Terug

Vertel een vriend(in)!
Naam: 
E-mail: 
 
Persoonlijk bericht: 


Nieuws
16-10-2009 IHBR rapport opgeleverd
Het project integrale benadering holland rijnland ...

19-09-2009 Rembrandttunnel.nl zegt samenwerking met Provincie op
Initiatief rembrandttunnel.nl vindt dat rijk en pr...

09-05-2009 Lammenschansplein wordt aangepakt
Enkele voorstellen uit het plan van afstudeerder M...

Nieuwsarchief